Buresboahtin - Tervetuloa - Welcome

Buresboahtin - Tervetuloa - Welcome

Matka Pohjois-Suomesta Pariisin Disneylandiin: Mitä tulisi huomioida?

matkalla

Pohjois-Suomesta on joskus työlästä lähteä matkustamaan maailman mielenkiintoisimpiin matkakohteisiin. Ensimmäinen etappi on usein päästä Helsinkiin, mistä sitten löytyykin jatkoyhteyksiä eri puolille maailmaa. Varsinkin kesäisin Pariisi Disneyland on mielenkiintoinen matkakohde, jolloin paikan päälle lennetään myös Suomesta sankoin joukoin. Mitä sitten tulisi ottaa huomioon, jos Disneylandiin lähdetään Pohjois-Suomesta.

Lennot Rovaniemeltä, Kittilästä tai Oulusta

Matkalle lähtiessä on ensiarvoisen tärkeää suunnitella reitti ja varata lennot hyvissä ajoin. Lentoyhteydet Pohjois-Suomesta Helsinkiin ja sieltä Pariisiin vaihtelevat sesongin mukaan, joten hinnat ja saatavuus kannattaa tarkistaa ajoissa. Helsinkiin pääsee lentäen esimerkiksi Oulusta, Rovaniemeltä ja Kittilästä ja lentämällä Finnairin koneilla ei matkalaukkujen kanssa tarvitse pelata Helsingissä, vaan ne yleensä ohjataan automaattisesti jatkolennoille.

Pariisiin saapuessa on tärkeää perehtyä etukäteen kaupungin liikennejärjestelyyn ja julkiseen liikenteeseen. Charles de Gaulle -lentokentältä pääsee Disneylandiin helposti joko suoralla bussiyhteydellä tai RER-junalla, joka on nopea ja edullinen vaihtoehto. Myös taksi on mahdollisuus, mutta se on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto.

Suunnittelu on puoli matkaa

Disneyland Pariisi koostuu kahdesta puistosta: Disneyland Parkista ja Walt Disney Studios Parkista. Suunnittele vierailusi huolella etukäteen, jotta ehdit kokea haluamasi huvit ja nähtävyydet. Huippusesongin aikana, erityisesti kesällä ja koululomien aikana, puistot voivat olla erittäin ruuhkaisia, joten ihan kaikkea voi olla vaikea ennättää nähdä. Tee siis valintoja. Liputkin kannattaa ostaa etukäteen verkosta, jolloin välttää pisimmät jonot sisäänkäyntialueella.

Majoituksen osalta Disneylandin ympäristössä on lukuisia hotelleja ja lomakeskuksia, jotka tarjoavat majoitusta kaikenlaisille matkailijoille. Varaa majoituskin hyvissä ajoin, erityisesti jos matkustat sesonkiaikaan. Kesällä 2024 Pariisissa järjestetään myös Olympialaiset ja heinä-elokuulle voikin olla vaikea saada enää normaalihintaista majoitusta kaupungista. Kaupungissa on taisteltu myös ludeongelmaa vastaan ennen suurkisojen alkamista.

Monet laadukkaat hotellit tarjoavat joka tapauksessa ilmaisen kuljetuspalvelun Disneylandiin, mikä on kätevä tapa saapua puistoon. Disneylandin sijainti Marne-la-Valléessa, vain noin 40 minuutin päässä Pariisin keskustasta, tekee siitä joka tapauksessa helposti saavutettavan joko julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla.

Kun suunnittelet päiviäsi Disneylandiin, muista ottaa huomioon myös mahdolliset erikoistapahtumat, kuten paraatit, ilotulitukset ja teemajuhlat, jotka voivat tehdä vierailustasi vielä ikimuistoisemman. Näistä löytyy lisätietoa esimerkiksi Disneylandin kotisivuilta.

Mainettaan monipuolisempi matkakohde

Disneyland Pariisi sijaitsee Marne-la-Valléessa ja tarjoaa unohtumattoman elämyksen niin lapsille kuin aikuisillekin. Disneyland Park vie vierailijat satumaisiin maailmoihin, kun taas Walt Disney Studios tarjoaa kurkistuksen elokuvien taakse, antaen mahdollisuuden kokea, miten suosikkielokuvat syntyvät.

Yli 60 huvituksen ja viihteen kohdetta takaavat, että jokaiselle löytyy jotakin, olitpa sitten jännityksen ystävä tai Disney-elokuvien suurkuluttaja. Alueella on myös Disney Village, joka tarjoaa runsaasti ostos- ja huvittelumahdollisuuksia ja tekee kokemuksesta vieläkin monipuolisemman. Pariisin Disneylandissa vierailu vaatii hyvää suunnittelua ja aikaa, sillä ruuhkien lisäksi puistot ovat myös hyvin laajoja. Suunnittelu voi auttaa myös tekemään matkasta ekologisemman ja vihreämmän, mikä on nykyisin entistäkin tärkeämpää ilmaston muutoksen hillitsemiseksi myös Pohjois-Suomessa.

Rakkauden kaupungissa riittää nähtävää

Pariisi on tunnetusti rakkauden pääkaupunki, johon monet suomalaisetkin pariskunnat matkustavat esimerkiksi Eiffel-tornin ja herkullisten ruokien ja juomien perässä. Disneylandissä käymisen yhteyteen onkin hyvin helppo yhdistää muuta mielenkiintoista tekemistä.

Kulttuurin nälkäisille Louvren taidemuseo on varma valinta, sillä siellä pääsee näkemään maailmankuuluja taidetuoksia. Toinen ikoninen paikka on Notre-Damen katedraali, eikä varmasti myöskään Sainte-Chapellen kappeli jätä kulttuurin ystäviä nälkäisiksi. Ranskassa on helppo liikkua julkisilla liikennevälineillä ja taksin saa helposti myös lennosta kadun varrelta. Kaikkea ei kuitenkaan ennätä näkemään viikonlopun aikana, joten priorisointia on tehtävä.

Joka päivä auki

Disneyland on auki joka päivä vuoden ympäri, joten vierailun voi todellakin suunnitella itselleen sopivimpaan aikaan. Jos haluaa välttää ruuhkat, on esimerkiksi talviaikaan puistossa huomattavasti väljempää. Lipputarjonta on myös monipuolinen: tarjolla on yhden päivän lipusta useamman päivän lippuihin ja FastPass-lippuihin, joilla pääsee käytännössä jonon ohi kaikista suosituimpiin laitteisiin.

Disneyland Pariisi on enemmän kuin vain huvipuisto: se on kokonainen maailma, joka vie vierailijansa unohtumattomalle matkalle lapsuuden unelmien ja fantasioiden keskelle. Paikka ei sovi ainoastaan perheille, sillä tämä matkakohde on unohtumaton myös aikuisille, ainakin jos he ovat nähneet ja lukeneet Disneyn elokuvia ja sarjakuvia.

Vastaa