Buresboahtin - Tervetuloa - Welcome

Buresboahtin - Tervetuloa - Welcome

City-Sámit ry tukee pääkaupungin saamelaislasten kieltä ja kulttuuria

City-Sámit ry:n projekti Uksa Sámemáilbmái (Ovi Saamenmaailmaan) käynnistyi 1.8.2012. Toiminnan pääkohteena ovat pääkaupunkiseudulla asuvat saamelaislapset ja -nuoret.
Lasten ja nuorten toiminnan kautta aktivoidaan ja elvytetään pääkaupunkiseudun saamelaisyhteisön saamen kieltä, kulttuuria ja identiteettiä. Kevääseen 2013 jatkuvan projektin ensimmäinen tapahtuma on saamelaisperheiden leiri Nuuksiossa syksyllä. Muita toimintamuotoja ovat
saamen kielikurssi aikuisille, erilaiset saamelaiskulttuuriin liittyvät työpajat, sekä viikoittaiset lasten kielipesäkokoontumiset. Elokuun alussa hankekoordinaattorina aloittanut Maija Lukkari iloitsee, että voi antaa projektille intensiivisen työpanoksensa.
Yhdistys on valmistellut saamen kieltä ja kulttuuria elvyttävää projektia vuosien ajan. Projektin mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston myöntämä apuraha. Yhteistyö suomenruotsalaisen Arbetets Vänner i Sörnäs kulttuuriyhdistyksen kanssa tukee projektia mm. toimitiloja tarjoamalla.
City- Sámit yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Pieski toteaa kaupunkisaamelaisuuden olevan osa nykypäivän saamelaisuutta. ”Tällä projektilla yhdistys auttaa pääkaupunkiseudulla kasvavaa saamelaissukupolvea kielen ja saamelaisidentiteetin säilyttämisessä ja kehittämisessä,” hän kertoo.

Projekti laatii infopaketin saamen kielestä ja saamelaiskulttuurista ulkosaamelaisten perheiden käyttöön.

Projekti pyrkii myös lisäämään valtaväestön tietoisuutta saamelaisuudesta myönteisessä ja ajankohtaisessa valossa.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Maija Lukkari, 040 515 44 72, mh.lukkari(at)gmail.com

Vastaa